Hvad betyder et ERP system og hvordan kan et sådant gøre gavn for virksomheden?

Et ERP system (Enterprise Resource Planning) er samlingen af administrationssystemer i en virksomhed. Det kan være virksomhedens funktioner, såsom salg, indkøb eller ordrebehandlinger. Med et ERP systemfår du et real-time billede af hele dit flow i din virksomhed fra, når du får en ny ordre ind i dit system til, at du med det samme kan se en opdatering fra dit lager status. Dermed vil du hurtigt kunne se om det er nødvendigt for dig, at bestille nye varer hjem eller om du med det samme kan håndterer orden, der er kommet ind i dit system.

Betegnelsen ERP systemer blev først almindelig omkring 1999. Før blev tilsvarende systemer enten kaldt regnskabs- eller økonomisystemer. Det der kendetegner skiftet fra regnskabs-/økonomisystemer var, at alle virksomhedens grundlæggende administrationssystemer så som finanskontoplan, ordrestyring, debitor/kreditorstyring og lagerstyring, nu var integreret. Tidligere var det ikke unormalt at have de enkelte systemer som enkeltstående systemer med separate databaser.

Hvad betyder CRM og ERP systemer i praksis?

I praksis handler det for langt de fleste virksomheder, om at have et godt overblik over de aktiviteter der er i virksomheden. Der findes mange gode ERP-systemer på det danske marked. Ikke alle er lige egnede til alle typer virksomheder, da prisen for både software og implementeringer hurtigt kan overstige den værdi systemet har i praksis. Mange virksomheder kan sagtens nøjes med at godt CRM system, og hvis man bruger et system som 360 Business Tool optimalt, kan de fleste moderne salgs virksomheder sagtens undlade den ekstra investering som et ERP system oftest kræver.